Bedrijfs Blik
Image default
Kleine bedrijven

Mooie verduisterende oplossingen op maat

Er zijn vele manieren om je slaapkamer te verduisteren. Je kunt kijken naar zonwering voor de buitenzijde van je huis, maar ook naar raambekleding voor aan de binnenzijde.

Verduisterende rolgordijnen

Denk je aan verduisterende raambekleding, dan kom je al snel uit bij rolgordijnen. Bij een rolgordijn verduisterend is de achterzijde van de stof voorzien van een blackout laagje, waardoor er geen licht door de stof naar binnen kan dringen. Verduisterende rolgordijnen zijn een relatief voordelige en eenvoudige oplossing om je ramen te verduisteren.

Rolgordijnen zijn er in vele uitvoeringen. Het meest bekende rolgordijn heeft aan de bovenzijde een zichtbare rol, waar de stof van het gordijn omheen is gerold. Daar heeft het ook zijn naam vandaan. Als je deze rol niet wil zien, dan zijn er een aantal opties. Zo kun je ervoor kiezen de stof andersom op de rol te laten zetten, dan zit de rol aan de achterzijde van het doek. Dit is handig als je bijvoorbeeld een raamklink hebt waar je het rolgordijn voor wil laten afrollen. Nadeel van deze optie is dat het doek verder van het raam hangt, waardoor er via de zijkanten van het doek meer licht naar binnen kan komen.

Een andere optie is het rolgordijn te bestellen met een mooie ronde of vierkante cassette. Dit geeft het rolgordijn een luxe uitstraling. Het mooie van dit systeem is dat je er dan ook voor kunt kiezen het rolgordijn te laten voorzien van een motor, waardoor het met afstandsbediening of app op je telefoon te bedienen is. Ook kun je aan de zijkanten U profiel zijgeleiding met borstels plaatsen, waardoor het licht ook via de zijkanten van het doek geen kans krijgt.

Verduisterende plisségordijnen

Een andere mooie oplossing binnen raamdecoratie is een plisségordijn verduisterend. Plisségordijnen bestaan uit een smal profiel en gevouwen stof, die je heel eenvoudig in elkaar schuift voor optimale privacy en lichtinval. Bij plisségordijnen is het mogelijk om te kiezen voor verschillende modellen en er zijn vele bedieningsmogelijkheden. Bij de dubbele stof plissés, de zogenaamde honingraat plisségordijnen, bestaat de stof uit twee lagen. Als je kiest voor een verduisterende honingraat stof, dan is er tussen deze twee lagen stof een blackoutlaagje toegevoegd, waardoor de stof extra verduistert en ook nog eens een hoge isolatiewaarde heeft.

Plisségordijnen zijn er voor grote ramen tot 220 centimeter breed, maar ook voor bijvoorbeeld lichtstraten, kunststof draaikiepramen en dakramen. Je kunt plissés bestellen met handgreep of  koordbediening, maar ook met elektrische bediening. Ook als je geen stroomaansluiting bij je ramen hebt is het mogelijk om voor deze optie te gaan. Het plissé wordt dan aangestuurd met een oplaadbare batterijmotor. Het opladen hoeft maar eens in de paar maanden te gebeuren, waardoor je lang plezier hebt van één laadbeurt.

Andere verduisterende oplossingen

Veruit het best verduisterend is het rolluik. Een rolluik wordt aan de gevel, voor je ramen, geplaatst. Als je kiest voor rolluiken op zonne-energie dan kun je deze rolluiken heel eenvoudig zelf monteren. Het rolluik wordt dan aangestuurd door een solar motor, die wordt opgeladen met een klein zonnepaneeltje dat is bevestigd aan de voorzijde van de bovenbak. Dit rolluik hoeft dus niet te worden aangesloten op het stroomnetwerk en is te bedienen met afstandsbediening of app op je telefoon. Heel handig als je bijvoorbeeld vanaf je vakantieadres wil laten lijken dat je thuis bent om inbrekers op afstand te houden.

Verduisterende oplossingen online bestellen

Tegenwoordig kun je raambekleding en zonwering op maat eenvoudig online bestellen. Bij Marasol kun je terecht met al je vragen over wat de beste oplossing is voor jouw raampartij. Eigenaresse Anna kijkt graag met je mee naar de mogelijkheden en onmogelijkheden. Je kunt foto’s uploaden via de website of een mailtje sturen met je adviesvraag. Er wordt goed met je meegedacht en er wordt eerlijk en vrijblijvend online advies gegeven.

 

https://marasol.nl/rolgordijnen/verduisterend/