Bedrijfs Blik
Image default
Zakelijke dienstverlening

De voordelen van kort leasen

Een auto leasen is de laatste jaren veel populairder geworden, vooral bij jongere bestuurders. Dat komt omdat leasen goedkoper kan zijn dan kopen en je toch dezelfde geweldige auto krijgt. Een lease is in wezen het huren van een auto op basis van een verlengde betalingsregeling. Je betaalt een vast maandelijks bedrag voor de duur van de leaseperiode. Aan het einde van de leaseperiode kun je de auto verlengen of terugbrengen. Als je gaat leasen weet je altijd precies wat je iedere maand uitgeeft. Je hebt geen onverwachte uitgaven of reparaties zoals bij een eigen auto. Er wordt steeds vaker de keuze gemaakt om voor een kortere periode te gaan leasen, maar waarom eigenlijk? 

 

Autolease vs. short lease

Een auto leasen heeft veel voordelen ten opzichte van een auto kopen. Ten eerste hoef je geen groot bedrag te sparen voor de aanbetaling op een auto, wat jaren kan duren. Het is dus fijn dat je makkelijk een mooie auto kan betalen zonder dat je hiervoor al een grote investering hoeft te doen. Verder heb je geen last van de waardevermindering van de auto. Afschrijving is de waardevermindering van een auto na verloop van tijd. Wanneer je een auto koopt, gaat bijna alle waarde van die auto verloren tijdens de eerste jaren dat je erin rijdt. Wanneer je een auto gaat leasen dan is dit vaak mogelijk vanaf 24 maanden. Dit is een vrij lange periode. Als je graag eens verschillende merken of modellen wilt rijden binnen kortere tijd, dan zou je kunnen kiezen voor kort leasen. Dit betekent dat je al vanaf een maand een auto kunt leasen.

Waarom kort leasen beter is

Short lease is een goede optie wanneer je van afwisseling houdt. Heb je altijd al eens in een bepaald type of merk auto willen rijden? Kijk dan eens naar de mogelijkheid om je dromen te verwezenlijken voor een paar maanden. Daarnaast kan kort leasen ook erg handig zijn als je een auto nodig hebt voor onbepaalde tijd. Als je bijvoorbeeld net begint met ondernemen of als je als ZZP´er aan de slag gaat dan kan het fijn zijn om niet meteen vast te zitten aan een leasecontract van twee jaar. Kortere lease periodes kunnen ook van pas komen als je als bedrijf een eerste overeenkomst met een werknemer aangaat. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt en nergens aan vast zit als de werknemer geen goede match blijkt te zijn. Daarnaast is het veel goedkoper dan het huren van een auto.