Bedrijfs Blik
Image default
Bedrijven en samenleving

Top 5 Digitale Trends die je in 2023 moet kennen!

De wereld verandert en evolueert voortdurend, en dat geldt ook voor de wereld van marketing. Als ondernemer is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste digitale marketingtrends, zodat je je strategie kunt aanpassen en de concurrentie voor kunt blijven. Hier zijn vijf digitale marketingtrends die je in 2023 moet kennen.

1. Optimalisatie voor spraak gestuurd zoeken 

Nu steeds meer mensen spraak gestuurde apparaten zoals Amazon Echo en Google Home gebruiken, is het belangrijk om je website te optimaliseren voor voice search. Dit betekent het gebruik van natuurlijke taal en long-tail zoekwoorden die mensen waarschijnlijk gebruiken als ze in een apparaat spreken. Als je bijvoorbeeld schoenen verkoopt, zou je trefwoorden willen gebruiken als “zwarte leren loafers voor vrouwen” in plaats van alleen “schoenen” 

2. Visueel zoeken 

Mensen zijn visuele wezens, en dat is nog nooit zo waar geweest als in het tijdperk van de sociale media. Platforms als Instagram en Pinterest hebben aanleiding gegeven tot een nieuw soort zoekmachine die bekend staat als visueel zoeken. Met visueel zoeken kunnen gebruikers een foto maken van een item waarin ze geïnteresseerd zijn en online zoeken naar soortgelijke items. Als ondernemer betekent dit dat je ervoor moet zorgen dat je productfoto’s van hoge kwaliteit zijn en SEO-geoptimaliseerd, zodat ze verschijnen in visuele zoekresultaten 

3. Shoppable berichten 

Als je nog geen gebruik maakt van shoppable posts op sociale media, moet je daar nu mee beginnen! Met shoppable posts kunnen gebruikers rechtstreeks producten kopen vanaf je social media accounts zonder ooit het platform te hoeven verlaten. Dit is enorm belangrijk voor bedrijven omdat het het kopen van producten sneller en gemakkelijker maakt dan ooit tevoren, wat leidt tot meer verkopen en conversies 

4. Chatbots 

In 2020 zullen chatbots steeds populairder worden als een manier voor bedrijven om elektronisch met hun klanten te communiceren. Chatbots zijn computerprogramma’s die menselijke conversatie simuleren, en ze kunnen worden gebruikt om vragen van klanten te beantwoorden, klantondersteuning te bieden, en zelfs verkoopaanbevelingen te doen. Naarmate meer bedrijven chatbots gaan gebruiken, zullen klanten ze gaan verwachten als een standaard onderdeel van online zakendoen. 

5. De terugkeer van Crypto

Een ontwikkeling die je misschien niet zo snel verwacht is de terugkeer van crypto currency. Experts verwachten dat de digitale munten in 2023 populairder dan ooit zullen worden. Zorg daarom dat je er op tijd bij bent en koop je crypto bij Anycoindirect!