Bedrijfs Blik
Image default
Boekhouding

Factuur verkopen via Factoringportal als oplossing voor ondernemers die behoefte hebben aan liquidit

Voor veel ondernemers kan het een uitdaging zijn om hun bedrijf financieel gezond te houden. Eén van de grootste problemen waar ondernemers mee te maken hebben, is de behoefte aan liquiditeit. Het kan moeilijk zijn om aan contant geld te komen, vooral als je te maken hebr met late betalingen van klanten. Factoringportal biedt een oplossing voor dit probleem door het aanbieden van factoringdiensten. In dit artikel bespreken we wat factoring is, hoe het werkt en hoe factoringportal je kan helpen bij het verkopen van jouw facturen om aan liquiditeit te komen.

Financiele dienst

Factoring is een financiële dienst die wordt gebruikt om de cashflow van bedrijven te verbeteren. Het houdt in dat je jouw openstaande facturen verkoopt aan een derde partij, die vervolgens de facturen overneemt en direct een voorschot betaalt. Dit voorschot kan variëren van 70 tot 90 procent van de waarde van de facturen. De rest van het bedrag wordt betaald wanneer de klant de factuur betaalt, minus een commissie die wordt afgetrokken door de factoringmaatschappij.

Het verkopen van jouw facturen kan een oplossing bieden wanneer je te maken hebt met late betalingen van klanten en behoefte hebt aan liquiditeit. Factoringportal is een online platform dat factoringdiensten aanbiedt aan ondernemers. Via het platform kun je jouw facturen verkopen aan factoringmaatschappijen die zijn aangesloten bij Factoringportal. Het enige wat je moet doen is jouw facturen uploaden naar het platform en de rest wordt voor je geregeld.

Factoringportal 

Factoringportal maakt gebruik van een geautomatiseerd proces om de factoring aan te vragen en goed te keuren. Dit betekent dat je snel en eenvoudig aan liquiditeit kunt komen zonder enig gedoe. Het platform biedt ook transparantie en duidelijkheid over de kosten die verbonden zijn aan de factoringdiensten. Dit stelt je in staat om de kosten te vergelijken en de factoringmaatschappij te kiezen die het beste bij jouw behoeften past.

Het gebruik van Factoringportal biedt diverse voordelen voor ondernemers. Allereerst kun je snel aan liquiditeit komen zonder te hoeven wachten op betalingen van klanten. Dit stelt je in staat om jouw bedrijf draaiende te houden en te investeren in groei. Bovendien biedt het gebruik van Factoringportal een alternatief voor traditionele financieringsopties zoals leningen of kredietlijnen. Het kan ook helpen om de administratieve lasten te verminderen, omdat de factoringmaatschappij verantwoordelijk is voor het innen van de facturen.

Factoring is een effectieve manier om aan liquiditeit te komen en kan een uitkomst bieden wanneer je te maken hebt met late betalingen van klanten. Factoringportal biedt ondernemers een eenvoudige en transparante manier om hun facturen te verkopen en snel aan liquiditeit te komen. 

Als je behoefte hebt aan liquiditeit en snel aan contant geld wilt komen, overweeg dan om jouw facturen te verkopen via Factoringportal. Door gebruik te maken van deze dienst, kun je je richten op je kernactiviteiten en je bedrijf laten groeien, terwijl je de cashflow op orde houdt. Factuur verkopen via Factoringportal en ervaar de voordelen van deze innovatieve en eenvoudige manier van factoring.

 

https://bedrijfsblik.be/Factuur-verkopen-via-Factoringportal-als-oplossing-voor-ondernemers-die-behoefte-hebben-aan-liquiditeit/