Bedrijfs Blik
Image default
E-commerce

Hoe kom je voor de dag bij een sollicitatie gesprek?

Hoe kom je voor de dag bij een sollicitatie gesprek?

Een eerste indruk is erg belangrijk bij een sollicitatie. Als je geen auto hebt of gebruik maakt van het OV dan is het nog best een uitdaging om tijdens een regenbui droog op je sollicitatie aan te komen. Daar komt dan nog eens bij dat je altijd een regenjas heren of dames in je tas moet hebben zitten. Dit beschermt namelijk niet alleen je haar, maar ook je kapsel. Het meest belangrijke is toch wel dat je niet als een verzopen kat verschijnt op de locatie. Dit is namelijk de meest armoedige indruk die je kunt maken op een baas. En je kan niet een sollicitatie verzetten omdat het regent, want dan laat je helemaal geen goede indruk achter. Zorg er natuurlijk ook voor dat je kleding matcht en van degelijke kwaliteit is, want je wil niet dat het scheurt tijdens een gesprek.

Bereid jezelf ook mentaal voor

Mentaal moet je jezelf ook goed voorbereiden op een sollicitatie. Het geeft veel mensen namelijk ook wel wat spanning en stress om te gaan werken voor een nieuwe baas. Dit heeft niet alleen te maken met het gesprek zelf, maar je moet jezelf ook goed presenteren. Het is belangrijk dat je daarbij je pluspunten benadrukt en je minpunten zo goed mogelijk in dekt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het aangeven dat je nog niet over een vaardigheid beschikt, maar dat je wel leergierig bent. Oefen ook met iemand het gesprek zodat je eventueel wat beter de zenuwen onder controle hebt. Daarnaast kan hij of zij tips geven zodat jij die baan binnen weet te slepen!

Geen zin om voor een baas te werken? Onderzoek dan de opties voor een eigen bedrijf!

Niet iedereen is er voor weggelegd om een sollicitatie bij een baas succesvol te voltooien. Echter hoeft dat niets over je kwaliteiten te zeggen. Je zou dus een sprong in het diepe kunnen maken door je eigen bedrijf te beginnen. Je hebt dan namelijk niet te maken met die lastige gesprekken, maar juist de omgekeerde wereld. Mensen willen graag komen werken bij een jong en vernieuwend bedrijf. Echter zijn we ook steeds meer milieubewust bezig en in Nederland regent het steeds vaker. De Maium regenjas zorgt ervoor dat de kleding beschermd blijft en vooral ook droog. Zo kan jij fris aan de slag! Je wil immers niet dat als er onverwacht een klant komt dat je dan eerst nog eens om moet kleden. Het laten wachten is niet chique, maar tijd is ook simpelweg geld als je ondernemer bent.

De eerste stappen voor een eigen bedrijf

Een eigen bedrijf beginnen doe je niet in vijf minuten en daar moet je echt wel het een en ander voor voorbereiden. Zo is het belangrijk om eerste te kijken waar je passie ligt en wat je ook echt goed kan. Vervolgens ga je onderzoeken wat er “beter” kan in deze passie. Daarmee kun jij jezelf van de concurrent onderscheiden. Bovendien moet je er ook voor zorgen dat je voldoende geld hebt. Als je jouw bedrijf op de kaart wil zetten heb je vandaag de dag echt een flink marketingbudget nodig.