Bedrijfs Blik
Image default
Bouw en onderhoud

Hoe kies je dubbel glas met geïntegreerde zonwering?

Het kiezen van het juiste dubbel glas met geïntegreerde zonwering kan een belangrijke stap zijn om je huis energiezuiniger te maken en tegelijkertijd comfort en bescherming te bieden tegen de zon. Deze innovatieve glasoplossingen combineren de voordelen van dubbel glas met efficiënte zonwering, wat resulteert in een betere isolatie en temperatuurregeling binnenshuis. Hier is een gids om je te helpen bij het selectie dubbel glas met zonwering voor jouw huis.

Waarop letten bij de keuze van dubbel glas met zonwering:

  • Type zonwering: verschillende dubbel glas opties hebben diverse geïntegreerde zonweringsystemen. Overweeg tussen systemen zoals elektrisch bedienbare zonwering, handmatige bediening, of automatische zonwering die reageert op de zonintensiteit.

  • Isolerend vermogen: controleer de isolatiewaarde van het glas, aangegeven met de U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie. Dubbel glas met zonwering kan bijdragen aan het verminderen van warmteverlies in de winter en warmtetoetreding in de zomer.

  • Zonwerendheid: let op de zontoetredingsfactor (g-waarde) van het glas. Een lagere g-waarde betekent minder zonnewarmte die de ruimte binnenkomt, wat gunstig is voor het behoud van een comfortabele binnentemperatuur.

  • Mogelijkheden voor aanpassingen: overweeg of het glas aanpasbaar is aan jouw wensen en behoeften. Sommige systemen bieden mogelijkheden voor verschillende kleuren, bedieningsopties en extra functionaliteiten.

  • Onderhoud en duurzaamheid: kies voor dubbel glas met geïntegreerde zonwering dat gemakkelijk te onderhouden is. Denk aan duurzaamheid, krasbestendigheid en de levensduur van het systeem.

Het selecteren van dubbel glas met geïntegreerde zonwering is een investering die zowel comfort als energie-efficiëntie in je huis kan verbeteren. Na de installatie is het belangrijk om het HR++ glas schoon te maken en te onderhouden om de functionaliteit te behouden en de levensduur te verlengen.

Tips voor het schoonmaken van HR++ glas:

  • Een mild reinigingsmiddel gebruiken, zoals een mengsel van water en een mild schoonmaakmiddel, om het glasoppervlak schoon te maken.

  • Vermijd agressieve chemicaliën of schurende schoonmaakmiddelen die het glas kunnen beschadigen.

  • Gebruik een zachte doek of spons om streepvrij te reinigen en droog vervolgens met een schone, pluisvrije doek.

Kiezen van dubbel glas

Het kiezen van dubbel glas met geïntegreerde zonwering is een investering in het comfort, de energie-efficiëntie en de leefbaarheid van je huis. Door de verschillende factoren te overwegen en advies in te winnen van experts kun je de beste keuze maken die past bij jouw behoeften en budget.

Het is belangrijk om na de installatie van het dubbel glas met geïntegreerde zonwering regelmatig onderhoud uit te voeren, waaronder het schoonmaken van het HR++ glas, om de prestaties en levensduur van de ramen te behouden. 

Het kiezen van het juiste dubbel glas met geïntegreerde zonwering vereist aandacht voor details en het begrijpen van de verschillende eigenschappen en mogelijkheden. Zorg ervoor dat je grondig onderzoek doet en advies vraagt aan professionals om een weloverwogen beslissing te nemen die past bij jouw behoeften en budget. Zo kun je genieten van een comfortabele en energie-efficiënte leefomgeving met het geselecteerde dubbel glas met zonwering en het HR++ glas schoonmaken volgens de juiste methoden voor behoud van kwaliteit en duurzaamheid.

 

https://bedrijfsblik.be/Hoe-kies-je-dubbel-glas-met-geïntegreerde-zonwering?/