Bedrijfs Blik
Image default
Materialen

De verschillende lichtkoepels van Velux

Lichtkoepels zijn een vaak over het hoofd geziene optie om natuurlijk licht in huis te krijgen. Ze zijn niet zo duur of ingewikkeld als het installeren van zonnepanelen, en ze hoeven niet onder een hoek te worden geplaatst. Dakramen zijn zeer eenvoudig te installeren en ze kunnen in het plafond van elke kamer in een huis worden geïnstalleerd, inclusief woonkamers en slaapkamers.

Dakramen zijn geweldig omdat ze meer bieden dan alleen zonlicht. De zon is nuttig om ervoor te zorgen dat je voldoende vitamine D binnenkrijgt, maar ze biedt ook warmte. Als je in een kouder klimaat woont, zal een dakraam helpen om jouw huis tijdens de wintermaanden te verwarmen.

De verschillen tussen lichtkoepels en dakramen

Lichtkoepels voor een plat dak zijn een uitstekende manier om natuurlijk licht in jouw huis te brengen. Ze zijn ook een uitstekende bron van natuurlijke ventilatie, net zoals dakramen dat doen. Ze hebben echter veel meer te bieden dan dat alleen! Voordat we ingaan op de voordelen van dakramen, is het belangrijk om het verschil te weten tussen een lichtkoepel en een dakraam.

Voor alle duidelijkheid: hoewel ze misschien op elkaar lijken, zijn deze twee dingen niet hetzelfde! Het grootste verschil tussen dakramen en lichtkoepels is dat lichtkoepels uitkomen op daken, terwijl dakramen alleen uitkomen op muren en plafonds. Dit maakt ze perfect voor ruimtes waar geen ruimte is voor een grote opening in het dak – bijvoorbeeld boven een deel van jouw hal of keuken.

De verschillende koepels

Velux heeft een breed assortiment aan lichtkoepels. Als je op hun website kijkt, zie je alle mogelijke opties wel voorbij komen. Dit is een groot voordeel van dit Vlaamse bedrijf! Zo heb je de Velux CFFP lichtkoepel met verschillende dakopstanden zoals 60 x 60 centimeter of zelfs 100 x 100 centimeter. Ook hebben ze gebogen glaskoepels, welke ideaal zijn om wat licht te krijgen in je huis. Verder hebben ze ook nog de optie om een elektrische lichtkoepel te leveren. Deze is van aftand bedienbaar en kan je open en dicht zetten.