Bedrijfs Blik
Image default
Bedrijven en samenleving

Welke voordelen brengt een aangenaam kantoor met zich mee?

Overweeg je om je kantoor helemaal opnieuw in te richten? Of ben je door je werkgever aangesteld om nieuwe kantoren in te richten? Of wil je wellicht thuis een thuiskantoor creëren? In al deze situaties loop je tegen dezelfde aandachtspunten aan. Je hebt beperkte ruimte, je hebt een beperkt budget en je hebt met talloze wensen en voorkeuren te maken.

Dit maakt het inrichten van een aangenaam kantoor niet eenvoudig. Toch is het belangrijk om hier veel tijd en aandacht aan te besteden. Waarom? Dat heeft puur met de volgende voordelen van een aangenaam kantoor te maken.

Voordeel 1: verbeterde productiviteit

Kies je voor een prachtig kantoor met een geweldige kantoorinrichting? Dan weet je één ding zeker: in dit kantoor gaat hard en productief gewerkt worden. Het mag duidelijk zijn dat de omgeving absoluut van invloed is op de productiviteit.

Werk je op dit moment nog in een druk en rommelig kantoor? Dan gaat dit hoe dan ook ten koste van de productiviteit. Je bent in zo’n kantoor namelijk sneller afgeleid.

Zorg daarom voor een strak, opgeruimd en netjes kantoor. Daarbij is het ook aan te raden om voor ergonomische kantoormeubelen te kiezen. Ook dergelijke meubelen dragen bij aan de productiviteit.

Voordeel 2: verbeterde concentratie

Een aangenaam kantoor zorgt ook voor een verbeterde concentratie. Dit komt dus deels doordat men in een opgeruimde omgeving beter werkt. Ook kun je bij de inrichting van een kantoor mogelijke afleidingen al zoveel als mogelijk wegnemen.

Dit doe je bijvoorbeeld met akoestische pods. Hang deze pods op en demp daarmee op een eenvoudige manier het geluid. Deze pods hebben ook nog een strakke uitstraling, waardoor je de pods als soort van accessoires kunt zien.

Hang je bijvoorbeeld de pods in je kantoorruimte op? Dan is het zelfs mogelijk om je radio net iets harder te zetten. Mogelijk werk je daardoor beter en geconcentreerd, terwijl de pods voorkomen dat andere mensen hier last van krijgen.

Voordeel 3: verbeterde tevredenheid

Richt je aangename kantoren in voor alle werknemers? Dan creëer je ook nog een verbeterde werknemerstevredenheid. Een gemiddelde werknemer is op dit gebied steeds kritischer aan het worden. Je moet daarom oprecht veel tijd besteden aan de inrichting van een kantoor.

Hierbij hoef je je niet alleen op het zakelijke aspect te richten. Veel werknemers vinden het inmiddels ook belangrijk dat een kantoor het gewenste vermaak biedt. Zorg daarom voor een game console, een tafeltennistafel of een andere vorm van vermaak.

Voordeel 4: men voelt zich thuis

Creëer je een prachtig kantoor voor jezelf? Dan voel je je direct thuis in dit kantoor. Je voelt je thuis, je voelt je aangenaam en je hebt zin om hard te werken.

Dit geldt eigenlijk voor iedereen. Als men zich ergens thuis voelt, merk je dit direct terug aan de productiviteit. Ook komt dit de werknemerstevredenheid alleen maar ten goede. Laat daarom toe dat elke werknemer een persoonlijke touch aan zijn/haar kantoor geeft. Dit komt de output van het werken alleen maar ten goede!