Bedrijfs Blik
Image default
E-commerce

Ladders om buiten veilig op hoogte te werken

Klussers zonder hoogtevrees draaien er hun hand niet voor om om het dak te repareren of om de dakgoten te schilderen. Om dat op een veilige manier te doen is een goede ladder nodig. Om voldoende hoogte te kunnen bereiken is een schuifladder of een opsteekladder ideaal.

Als de hoogte waarop gewerkt wordt niet al te hoog is kun je ook een telescopische ladder gebruiken. Bij de aanschaf van een ladder is het van belang om een exemplaar te kopen dat niet te zwaar is en dat gemakkelijk op de juiste lengte kan worden ingesteld.

Schuifladder

Schuifladders worden al vele tientallen jaren gebruikt. Zo’n ladder bestaat uit twee tegen elkaar aan schuivende delen, die met touwen naar de juiste hoogte worden getild. Vroeger werden deze ladders van hout gemaakt.

Het voordeel van houten schuifladders is dat het stijve ladders zijn, waarop je heel stabiel kan staan te werken. Het nadeel van houten schuifladders is, dat ze erg zwaar zijn en daardoor moeilijk kunnen worden verplaatst.

Aluminium schuifladders zijn veel lichter en kunnen gemakkelijker worden gehanteerd. Toch houdt niet iedereen van dat type ladder, omdat deze vrij gemakkelijk kan doorbuigen.

Opsteekladders

Opsteekladders zijn net als schuifladders geschikt voor het werken op grotere hoogtes, waarbij de ladder tegen een muur wordt gezet. Bij een opsteekladder worden de twee delen van de ladder door middel van schuifgeleidingssysteem en haken op de juiste hoogte gefixeerd.

Iemand die handig is kan de ladder tijdens het naar boven klimmen instellen op de juiste hoogte.

Ook opsteekladders waren vroeger van hout. De moderne aluminium exemplaren zijn veel lichter en doordat de geleidingssystemen tegenwoordig beter ontwikkeld zijn gaat het opsteken van de ladder erg gemakkelijk.

Onthoud, dat schuifladders tot ruim 10 meter reiken. Een opsteekladder is maximaal 8 meter hoog.

https://www.laddershop.be