Bedrijfs Blik
Image default
Detailhandel

Wanneer draag je nu eigenlijk een regenjas?

Wanneer draag je nu eigenlijk een regenjas?

Het antwoordt op deze vraag lijkt vrij simpel. Toch zijn er veel meer redenen om een regenjas te dragen, dan alleen wanneer het serieus aan het regenen is. Wist je namelijk dat een goede regenjas verschillende toepassingen heeft en dus niet alleen geschikt is om te dragen wanneer het regent? Door de waterafstotende laag is deze jas namelijk ook winddicht, waardoor je ze dus ook perfect tijdens de koude wintermaanden kunt dragen, wanneer het niet regent, maar wel koud is buiten. Om je een idee te geven wanneer je een regenjas nog meer allemaal kunt dragen, hebben we een lijstje voor je gemaakt waaruit jij je inspiratie kunt halen.

 

Alles wat je buiten gaat doen

Ben jij een echt buitenmens? Dan is een regenjas dames voor buiten natuurlijk ideaal. Stel dat je graag buiten sport of gewoon het liefst in de natuur bent om een eind te gaan wandelen, is een regenjas perfect. Niet alleen zorgen deze jassen ervoor dat je droog blijft, maar houden ze je ook lekker warm en zijn ze naast waterafstotend ook vuilafstotend. Dus loop je in het bos, dan hoef je ook niet bang te zijn dat je kleding vies wordt. Wel is het dan aan te raden om een paar oude schoenen aan te trekken of een paar rubberen laarzen uit de kast te trekken.

 

De camping

Ben jij een echte kampeerder? Dan kan het wel eens voorkomen dat het regent. Hoe fijn is het dan om standaard een regenjas bij je te hebben, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je helemaal nat wordt. Niet alleen is het handig om als volwassenen een regenjas te dragen, maar is ook een regenjas kind aan te raden. Sterker nog, de meeste kinderen zijn op een camping veel meer buiten te vinden, dan de ouders. Zorg er dus ook voor dat je kinderen een goede regenjas hebben, zodat je lekker warm en uiteraard ook droog blijven.

 

Onderweg naar je werk

Steeds meer mensen kiezen ervoor om de auto te laten staan en om met de fiets naar het werk toe te gaan. Vooral met een e-bike ben je namelijk vaak nog sneller op je werk, dan wanneer je met de auto gaat. Dit geldt overigens niet altijd, maar voor afstanden tot een kilometer of 15 is dit zeker iets om over na te denken. Wanneer je met de fiets gaat, is het wel aan te raden om altijd een regenjas in je tas te hebben zitten. Mocht het dan onverhoopt toch beginnen te regenen, dan kun je de jas aantrekken en kom je ook droog over. 

 

Wandeling met de hond

Wie een hond heeft, weet natuurlijk als geen ander hoe belangrijk of het is om deze regelmatig uit te laten. Je kunt je honden natuurlijk niet uren laten wachten omdat het nog regent buiten. Zorg er dus ook voor dat je een goede regenjas aan de kapstok hebt hangen, zodat je ook tijdens een flinke regenbui, gewoon met je trouwe viervoeters naar buiten kunt.