Bedrijfs Blik
Image default
Bedrijvengidsen

Potdekselschroeven voor een mooie afwerking

 

Potdekselschroeven zijn schroeven die je goed kunt gebruiken voor het monteren van houten delen. Dit type schroeven wordt vaak gebruikt bij het monteren van hout. Het mooie van de potdekselschroef is dat deze onopvallend kan worden weggewerkt. Op het moment dat je een schutting gaat monteren, wil je waarschijnlijk ook dat deze mooi afgewerkt is. Een schutting met uitstekende schroeven is niet mooi en ziet er bovendien gewoon slordig uit. In het ergste geval steken de schroeven zover uit dat het zelfs gevaarlijk wordt. De potdekselschroeven zijn vaak ook leverbaar in de kleur zwart, waardoor je de schroef extra makkelijk onopvallend kunt monteren.

 

Potdekselschroeven geschikt voor allerlei soorten hout

Ben je van plan om de komende weken aan de slag te gaan met een nieuwe schutting, wandafwerking of andere soort afscheiding, dan is het een goed idee om gebruik te maken van de potdekselschroef. Potdekselschroeven zijn namelijk bestand tegen roest. De schuttingen worden vaak blootgesteld aan externe weersomstandigheden, zoals vorst, regen en sneeuw. Je wilt dan wel dat de schroeven bestand zijn tegen deze zware weerscondities. Het gebruiken van roestvrije schroeven is dan een goede oplossing. De potdekselschroef is te gebruiken voor verschillende kleuren. Als je ervoor kiest om je schutting of wandafwerking zwart te verven, dan is het gebruiken van de zwarte potdekselschroef al helemaal een goede keuze. Door de kleurcombinatie tussen de schutting en de schroef zal zorgen voor de perfecte, naadloze afwerking.

 

Mooi afgewerkte schroeven

Er is niets lelijker dan een houtafwerking met uitstekende schroeven, waarbij je duidelijk ziet waar de schutting is gemonteerd. Een mooi afgewerkte schutting moet op zijn minst ook mooi afgewerkte schroeven bevatten. Het materiaal is hier heel bepalend. Bij het uitkiezen van de potdekselschroef die jij nodig hebt is het goed om te kijken welke afmeting je nodig hebt. Het zou zonde zijn wanneer je een schroef uitkiest die te groot is. Dit zal de afwerking van je wand of schutting niet ten goede komen. Hiernaast wil je ook zorgen dat je bij voorkeur een schroef neemt die niet opvalt. Als je met hele lichte kleuren hout werk, dan zit er mogelijk geen meerwaarde in het gebruiken van een donkere kleur schroef. Dit komt omdat deze schroef juist zal opvallen wanneer je deze in een lichte schutting plaatst.

 

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je juist wel interesse hebt in een schutting waar de schroeven qua kleur in opvallen. Dit is geheel afhankelijk van je persoonlijke smaak en voorkeur. Met het gebruik van de potdekselschroef weet je in ieder geval wel dat de afwerking in orde zal zijn.