Bedrijfs Blik
Image default
Materialen

Je glazen scharnierdeuren onderhouden? Dat doe je zo

Je hebt bedacht om glazen scharnierdeuren in je woning te laten plaatsen. Een goed idee, want glazen deuren bieden niet alleen een ruimtelijk gevoel in huis, maar zorgen er ook voor dat je meteen meer sfeer in huis creëert. Steeds meer woningen hebben glazen binnendeuren en dat is niet voor niets: het is stijlvol, tijdloos en makkelijk te onderhouden. Hier lees je hoe je jouw glas gemakkelijk en volledig streeploos onderhoudt.

Tips voor het streepvrij maken van je glas

Een glazen binnendeur is de ideale manier om een ruimte af te schermen. Het is echter wel goed om te weten hoe je jouw glazen scharnierdeuren goed onderhoudt: zo ben je verzekerd van een strak resultaat. Je maakt jouw glazen deuren schoon op dezelfde manier schoon als jouw ramen. Hoe krijg je jouw deuren streeploos? Dit kan onder andere door het toevoegen van een klein scheutje schoonmaakazijn of ammoniak aan het water. Dit ontvet het glas en voorkomt strepen.

Hoe vaak moet je jouw glazen deuren schoonmaken?

Hoe vaak je jouw glazen scharnierdeuren moet schoonmaken, is afhankelijk van verschillende factoren. Wellicht lopen er regelmatig mensen af en aan, waardoor er snel vieze vingers op de deur komen te zitten. In dit geval is het belangrijk om de deuren regelmatig te onderhouden. Maar wanneer de deur op een locatie zit die minder gebruikt wordt of waar iedereen de deurklink netjes vastpakt, zal schoonmaken ook veel minder snel nodig zijn. Jouw glazen scharnierdeuren onderhouden hoeft helemaal niet veel tijd te kosten, vooral als je het helemaal onder de knie hebt!

https://www.glasdeuren.com