Bedrijfs Blik
Image default
Kleine bedrijven

Badkamermeubels plaatsen in zeer kleine badkamers

Badkamermeubels zoals een douche, toilet en wastafel kunnen niet in een badkamer ontbreken. Maar ieder ander meubel kan een luxe worden als je slechts zeer beperkte ruimte hebt. Als niet alleen je badkamer, maar je hele woning klein is, kan je spullen of meubels in de badkamer neerzetten die daar eigenlijk niet thuishoren. Lees verder om te zien hoe je een zeer kleine badkamer ondanks alles nog steeds zo ontspannen en effectief mogelijk in kan richten.

De was: badkamermeubels om te verbergen wat niet in een badkamer thuishoort

Badkamermeubels en meubels in het algemeen nemen over het algemeen nogal wat vierkante meters in beslag. En zodra iedere vierkante meter kostbaar is, wil je die nog wel eens ten overvloede gebruiken. Zo kan een wasmachine in een badkamer terechtkomen.

Zo’n herriemaker is niet ideaal voor een ruimte die voornamelijk voor ontspanning en verzorging hoort te dienen.

Kijk in dat geval of je de wasmachine kwijt kan in een ingebouwde kast of plaats er een scheidingswand tussen. Dan heb je ruimte voor de wasmachine, maar hoef je de sfeer van je badkamer niet door dit niet-charmante apparaat te laten verpesten.

Multifunctionele badkamermeubels

Als je maar weinig ruimte hebt in de badkamer, zijn multifunctionele badkamermeubels een uitkomst. Denk aan lage opbergkasten waar je ook een zitje van kan maken. Maar ook de spiegelkast is hier een bekend voorbeeld van. Geen extra kasten meer aan de muur die er niet is, maar wel een ruimte voor je spullen op een plek waar de spiegel toch ook al ruimte in ging nemen.

Om je badkamer visueel groter te laten lijken, kan je ook spelen met lichtinval: meer licht doet groter lijken. Kijk waar je meer natuurlijk licht de badkamer in kan krijgen. Of zet een eenvoudig accessoire neer. Een net iets huiselijker sfeer kan wonderen doen.