Bedrijfs Blik
Image default
Detailhandel

Multiplex platen inzetten in jouw woning doe je zo

Multiplex platen zijn platen die bestaan uit meer dan drie lagen. De verwerking ervan is daarom ook complexer dan bij andere houten plaatmaterialen. Echter kun je er dan wel voor zorgen dat je een groot aantal klusprojecten uit kunt voeren. Het materiaal is namelijk heel eenvoudig in gebruik en ook goed te bewerken, waardoor je veel verschillende constructies kunt realiseren. Het is dan wel belangrijk dat je weet waar je rekening mee moet houden als je met multiplex werkt. In dit artikel staan de belangrijkste zaken voor jou op een rij.

Verschillende soorten en eigenschappen

De multiplex platen bestaan uit een groot aantal soorten, waarbij ook de eigenschappen aanzienlijk verschillen. Je moet daarom goed weten welk soort nodig is om de gewenste eindresultaten te verkrijgen. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar berken. Dit is een van de meest gebruikte varianten, omdat het sterk is en een mooie uitstraling heeft. De lagen zijn dun en ze kunnen veel druk aan. Populier is juist weer voorzien van een natuurlijke uitstraling, waardoor het vaak bij speelgoed voorkomt. Okoumé hout is watervast, wat geschikt is voor een badkamer of buitenshuis.

De strakke afwerking verkrijgen

Multiplex platen zijn door de samenstellingen en eigenschappen geschikt voor het werken in ruimtes met veel vocht of wisselende temperaturen. De strakke afwerking geeft de gelegenheid om een mooie uitstraling te krijgen. In het algemeen laten de platen zich behandelen als hout, maar het is wel belangrijk om goed voor te boren. Zo voorkom je dat het materiaal splijt. Tevens dien je goed te schuren, zodat er geen splinters achterblijven en jij een goede afwerking kunt realiseren bij ieder klusproject. Jij hoeft alleen nog maar de juiste behandeling toe te passen voor de lange levensduur van het materiaal en het project.

https://www.platenshop.be